PLJUVAČINA! ČEDA: Dodik je klovn, a RS propali projekat, DODIK: Ti si kriminalac i politička narikača!

Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i lider LDP Čedomir Jovanović opasno su zaratili i žestoko se izvređali.

Lider LDP je rekao da je Dodik klovn, političar koji treba da ide u penziju i tužna slika propalog projekta Republike Srpske, dok je ovaj uzvratio rečima da je Jovanović politička narikača i da mu je najveći uspeh to što je šurovao s kriminalcima!

Vreme mu da ode

– Dodik je klovn srpskog nacionalizma. Tužna slika propalog projekta. U tom pronalaženju šireg konsenzusa važan je faktor za unutrašnje prilike u Srbiji, jer smo mu ovde dozvolili takvu poziciju. S druge strane, nadam se da je svestan da mu je budućnost u Sarajevu, odnosno da celovita i jaka BiH predstavlja jedinu budućnost za njega – kazao je Jovanović u intervjuu za portal Klix.ba.

Ocenio je da je Dodik snalažljiv političar, ali i da „i najbolji glumci odu u penziju“:

– Njemu je sigurno vreme da proba da pusti da neki ljudi budućnosti sačuvaju BiH i isprave greške generacija kojima mi pripadamo.

Dodik na prozivke nije ostao dužan, već je kazao da je Jovanović beznačajan politički faktor, koji uvek nađe dobro rame za uljuljkivanje i plakanje u Sarajevu.

– U Sarajevu samo prolaze političke narikače koje se prodaju. On je, dakle, politička narikača koja je ovde plaćena za malu uslugu pažnje na koju je ovde navikao. I uvek kada dođe ili se sprema da dođe u Sarajevo, on napadne RS bezočnim lažima i podmetanjima. Projekat RS je projekat naroda, uspešan. On to ništa ne vidi – kaže Dodik za Kurir.

Sve promašio

Dodik dodaje da je Jovanović bizarna i bezuspešna politička figura:

– Zahvaljujući naivnosti pokojnog Zorana Đinđića, on je, eto, uspeo da dospe do kriminalnih krugova koji su bili vezani za „zemunski klan“. To mu je bio vrhunski domet. A sve što je radio bilo je promašeno, od poslova do politike. Ta politika nema ni minimalnog uporišta u narodu. Na proteklim izborima sam dobio poverenje 60 odsto građana, to je san za Jovanovića, koji ne može da skupi ni svoje komšije oko sebe.

Ne može da našteti

JOVANOVIĆ JEKAO GLUPA SLIKA

Dodik poručuje da izjave poput Jovanovićeve, kojima se napada RS, ne mogu da štete srpskom narodu:

– To se samo uklopi u ambijent osporavanja ili nipodaštavanja svih nas u RS. Jovanović se samo uklapa u već utvrđen okvir i ispadne samo jedna glupa slika naivnosti priklanjajući se već ustaljenom mišljenju iz Sarajeva o bilo kom Srbinu ili RS.

(Kurir.rs/B. Bojić – S. Mališić /Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas)

Back to top button